25η Μαρτίου 2012 “Καστελόριζο

Στις 25 Μαρτίου 2012 και με αφορμή την Εθνική μας επέτειο, τοποθετήθηκε στο Καστελόριζο (Μεγίστη) μία Ελληνική Σημαία με πρωτοβουλία και έξοδα του μέλους μας, κας Χατζηπαρασκευάς Χαράς και με την αμέριστη βοήθεια της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Αττικής.

Μέλη της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Αττικής την συνόδευσαν στο Καστελόριζο και παρ’ όλες τις αντιξοότητες και δυσκολίες που συνάντησαν στη πορεία, στήσανε επάνω σε μια ειδική κατασκευή, ένα ιστό 12 μέτρων στον οποίο τοποθετήθηκε η Σημαία. Με την ευκαιρία της τοποθέτησης της Σημαίας εγκαταστάθηκε και αλεξικέραυνο πάνω στον ιστό, το οποίο έλυσε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής. Η τοπική κοινωνία δέχθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό τα μέλη της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. και αγκάλιασε θερμά αυτή τη πρωτοβουλία.

Πάνω λοιπόν από το κεντρικό λιμάνι κυματίζει σήμερα η Γαλανόλευκη, για να γεμίζει περηφάνια τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και τους τουρίστες που καταφθάνουν στο ακριτικό μας νησί.

Προπάντων όμως, τοποθετήθηκε εκεί από τους εφέδρους, για να υπενθυμίζει σε όλους όσους έχουν επίβουλα σχέδια, ότι όχι μόνο δε ξεχνάμε την ιστορία μας, αλλά είμαστε έτοιμοι να την υπερασπιστούμε και να την ξαναγράψουμε, αν χρειαστεί!!!