18-19 Ιούνη Συνεκπαίδευση ΛΕΦΕΔ Αττικής και ΠΕΝΕΦΥΟ

Το διήμερο 18 και 19 Ιουνίου η ΛΕΦΕΔ Αττικής και η ΠΕΝΕΦΥΟ, πραγματοποίησαν κοινή συνεκπαίδευση.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου κάτω από αντίξοες συνθήκες (41 βαθμούς Κελσίου).

Τα μέλη εκπαιδεύτηκαν στην ατομική τακτική και οπλοτεχνική. Στο πεδίο διδάχτηκαν τον ορθό τρόπο κίνησης, κάλυψης και σκόπευσης, αλλαγή γεμιστήρα, εμπλοκή και θεραπεία εν κινήσει, για τυφέκιο και πιστόλι. Για την ουσιαστική αφομοίωση του αντικείμενου, πραγματοποιήθηκαν  πολλές διελεύσεις ατομικά και ανά ζεύγη.

Η εκπαίδευση συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Σκοπός να γίνουν τα παραπάνω αντικείμενα με ελάχιστο φως, ώστε οι κινήσεις να γίνονται μηχανικά.

Τη Κυριακή έγινε μια σύντομη επανάληψη των αντικειμένων. 

Εν συνεχεία σε στίβο τακτικής κίνησης- σκόπευσης, τα μέλη κατά μονάδα και ανά ζεύγη έθεσαν σε εφαρμογή όλα όσα διδάχτηκαν στην πράξη. Η πίεση και η ζέστη έκαναν την διέλευση δύσκολη.

Κατά την επιστροφή από τον στίβο στα οχήματα έγιναν πολλαπλά μικρά σενάρια, που αντικείμενο είχαν την εμπλοκή και απαγκίστρωση από ενέδρα, ανασυγκρότηση ομάδος μετά από επαφή με τον εχθρό και πρώτες βοήθειες μάχης.

Το διήμερο αφιερώνετε στον Έλληνα  Ήρωα, τον Υποσμηναγό ΣΙΑΛΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟ που το 1992 πέταξε για στερνή φορά, υπερασπιζόμενος τα εθνικά εναέρια σύνορα και εκεί ψηλά έμεινε.

                                                                   —  ΑΘΑΝΑΤΟΣ  —