Συνέντευξη του Στρατηγού ε.α. Φράγκου Φραγκούλη

Ο επίτιμος Πρόεδρος της ΛΕΦΕΔ Αττικής,σε τηλεοπτική συνέντευξη,σχετικά με τα ελληνοτουρκικά.
ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ
Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την επεκτατική πολιτική των Τούρκων, τις εξελίξεις στα Σκόπια αλλά και το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, μίλησε στον Γιώργο Τράγκα ο στρατηγός ε.α, πρώην Α/ΓΕΣ, Φραγκούλης Φράγκος.

Καλεσμένος στην ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, «Εν Αθήναις» στα Παραπολιτικά fm, αλλά και στην τηλεοπτική εκπομπή του γνωστού δημοσιογράφου στο νέο κανάλι «Epsilon», o στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος μίλησε για την επεκτατική πολιτική και τη νοοτροπία των Τούρκων λέγοντας πως δεν υπάρχει γι αυτούς το ρήμα «παρακαλώ».
Υπάρχει όπως είπε, ένα ρήμα που λέει «ζητώ – απαιτώ» και αυτό είναι η φιλοσοφία τους.
Ωστόσο, τόνισε πως «αν μας προκαλέσουν οι Τούρκοι, θα το μετανοιώσουν, φθάνει να υπάρχει πολιτική βούληση». Αναφερόμενος στις εξελίξεις στα Σκόπια υπογράμμισε με νόημα:
«Φοβάμαι τους πληρωμένους πράκτορες των Σκοπίων», ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές.
ΚΙΝΔΥΝΟΣ
“Κίνδυνος θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο”
«Ζούμε αυτό που σήμερα μπορούν να αντιληφθούν σε παγκόσμιο επίπεδο η διεθνής κοινή γνώμη, κυρίως οι δυτικοί, οι θεωρικά και εντός εισαγωγικών ευκαιριακοί μας σύμμαχοι και φίλοι.
Επειδή πιστεύουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν ένα Τζιχάτ, η Ελλάδα χίλια χρόνια αγωνίζεται και είναι η προμετωπίδα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Αυτό κάνουμε, δεν ήταν μόνο οι περσικοί πόλεμοι που αποτρέψαμε να αλλάξει η μορφή και ο πολιτισμός αλλά οι ηθικές αξίες και οι αρχές αυτού του κόσμου.
Δυστυχώς για εμάς όμως σήμερα, και πάλι αισθανόμαστε ότι είμαστε απομονωμένοι από την διεθνή κοινότητα η οποία κωφεύει και δεν θέλει να αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει στις μέρες μας», είπε ο στρατηγός.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και για το ενδεχόμενο το 2019 να έχουμε σημαντικά επεισόδια ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενου ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο και πως αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή από ένα τυχαίο γεγονός.
«Αυτό που αποτελεί για εμάς προβληματισμό σοβαρό, είναι να υπάρχει κάτι προσχεδιασμένο και επειδή σε αυτή την περίπτωση, αυτοί έχουν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού».
Ο Κ. Φρ. Φραγκούλης γνωστοποίησε πως μέσα στο Τουρκικό ΓΕΕΘΑ υφίσταται ειδική υπηρεσία, ειδικό τμήμα, με επικεφαλή αξιωματικό του πολεμικού ναυτικού, υποναύαρχο, ο οποίος ασχολείται με τα Ελληνοτουρκικά και το κυπριακό.
«Η Τουρκία αν δεν έχει απόλυτη διαβεβαίωση ότι το αποτέλεσμα για αυτούς θα είναι σίγουρο δεν πρόκειται να κάνει καμία παραπέρα ενέργεια, πέραν του ότι επιθυμεί διακαώς να μας φινλανδοποιήσει».
Βέβαια, το πλέον σοβαρό ζήτημα είναι αν η Τουρκία πραγματικά θέλει να πάρει νησιά ή θέλει να μας φτάσει στον 25ο μεσημβρινό ( είναι αυτός που χωρίζει στη μέση το Αιγαίο και η Ικαρία βρισκεται σε αυτόν).
«Στην πραγματικότητα εάν μπορούσε θα το έκανε και εκείνο που πρέπει να ξέρουν πολύ καλά οι Ελληνες είναι ότι πρώτος στόχος της Τουρκίας είναι το σύμπλεγμα του Καστελορίζου.
Εκείνο τους απασχολεί και σε οποιονδήποτε σχεδιασμό τους, στα αντίστοιχα τους εθνικά σχέδια, το πρώτο πράγμα που παίζει είναι η κατάληψη του Καστελορίζου και την οποία δεν μπορούν να την βάλουν στο τραπέζι γιατί πάμε σε διαφορετικά πράγματα», σημείωσε.
Η συμφωνία των Πρεσπών και το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του
Για την συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι η Ελλάδα υπέστη μια ταπεινωτική ήττα ενώ είπε ότι θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για το εάν κάποιοι έδωσαν στα Σκόπια, το «Βόρεια Μακεδονία», «Φοβάμαι τους πληρωμένος πράκτορες των Σκοπίων», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές, δήλωσε πως πάνω από όλα, ορκίστηκε να προστατεύει την πατρίδα:
«Στη σχολή Ευελπίδων έδωσα όρκο να προστατεύω την πατρίδα, οπότε αν βρεθεί μια ομάδα ανθρώπων με ειλικρινή διάθεση να πάνε τη χώρα μπροστά θα το έκανα για να βοηθήσω τη χώρα μου, που είναι αιχμάλωτη των Μνημονίων», σημείωσε ο κ. Φράγκος.