Πραγματοποιήθηκε η ΤΑΜΣ «ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ-2 2022» της ΛΕΦΕΔ Αττικής

Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η ΤΑΜΣ «ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ-2 2022» που διοργάνωσε η ΛΕΦΕΔ Αττικής σε συνεργασία με το αδελφό Σωματείο ΣΣΑΕ (Σύλλογος Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων), στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας.

Στην ΤΑΜΣ έλαβε μέρος και το 1ο Γυναικείο Τμήμα Φίλων Εφέδρων «Σπαρτιάτισσες».

Οι συμμετέχουσες ομάδες ξεκίνησαν με την κατάταξη κατά την άφιξή τους καθώς και την οργάνωση της στρατοπεδίας όπου και θα γινόταν η νυχτερινή κατάκλιση.

Ταυτόχρονα με το στήσιμο των σκηνών, η κάθε ομάδα είχε αναλάβει τομέα ευθύνης από τους υπεύθυνους της άσκησης ώστε να οργανώσουν και τις αμυντικές θέσεις μάχης τους.

Κατά την διάρκεια της ΤΑΜΣ υπήρχαν ΣΤΕΚ με διαφορά σενάρια όπως:

  • Διάσωση και περισυλλογή πληροφοριών από σημαντικό πρόσωπο.
  • Προσβολή και εξουδετέρωση πολυβολείου.
  • Περίθαλψη τραυμάτων επι του πεδίου.
  • Checkpoint.

Το έδαφος και τα σενάρια ήταν αρκετά απαιτητικά καθώς τα μέλη των ομάδων έπρεπε να κινηθούν μετά τη Δύση του Ηλίου και η έλλειψη φεγγαρόφωτος δυσκόλεψε αρκετά την κίνηση των περίπολων. Στόχος των οργανωτών ήταν να «εξαναγκάσουν» τις συμμετέχουσες ομάδες να χρησιμοποιήσουν όλους τους πιθανούς τρόπους προσανατολισμού και κίνησης.

Κατά την διάρκεια της κατάκλισης υπήρχαν και άλλα σενάρια (έφοδος του εχθρού πχ) στην στρατοπεδία με στόχο να ελεγχθεί και η ετοιμότητα όλων των ομάδων σε πραγματικές συνθήκες.

Το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε με την έπαρση της Σημαίας, συνεχίστηκε με την απενημέρωση της άσκησης και τελείωσε με την απονομή των αναμνηστικών σε όλα τα μέλη των ομάδων.

Η «ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ-2 2022» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έναρξης της νέας εκπαιδευτικής περιόδου 2022-2023.

Ευχαριστούμε θερμά τον ΣΣΑΕ για την άψογη συνεργασία καθώς και όλα τα μέλη που συμμετείχαν (ασκούμενοι και απεικόνιση) για το ήθος τους και την ετοιμότητά τους που μόνο ελπίδα σκορπίζουν.