ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου: Δοκιμή του ισραηλινού καλύμματος κράνους «Mitznefet»


Οι εθελοντές έφεδροι, μέλη της ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου, στο πλαίσιο της βελτίωσης των ατομικών υλικών και των μέσων παραλλαγής που χρησιμοποιούν, δοκίμασαν επί του πεδίου ένα ιδιαίτερο υλικό.

Πρόκειται για το κάλυμμα κράνους Mitznefet που χρησιμοποιούν οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) και το οποίο προμηθεύτηκε η Λέσχη απ΄ ευθείας από το Ισραήλ.

Το κάλυμμα κράνους Mitznefet προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, με κυριότερο την αλλοίωση του σχήματος του σώματος στο ύψος του κεφαλιού και των ώμων, με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσκολότερος ο εντοπισμός του προσωπικού.

Ειδικά σε σύγκριση με τα συμβατικά κράνη (ακόμα κι αν διαθέτουν κι αυτά το κλασικό κάλυμμα παραλλαγής) το Mitznefet αποδεικνύει την αξία του και τη χρησιμότητά του, ανάμεσα στα ατομικά υλικά του μαχητή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τις ανάγκες προσομοίωσης της εκπαίδευσης, χρησιμοποιήθηκαν ομοιώματα τύπου airsoft και όλα τα μέλη μας, έφεραν όλα τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας (γυαλιά, μάσκα, γάντια). Επίσης, τηρήθηκαν και όλα τα πρωτόκολλα πυρασφάλειας στο χώρο διεξαγωγής της εκπαίδευσης.