Η ΛΕΦΕΔ Αττικής τίμησε τους Ήρωες του 1821 παρελαύνοντας στην Βάρη

Η ΛΕΦΕΔ Αττικής τίμησε και φέτος τους Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης συμμετέχοντας στην παρέλαση του Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με πεζοπόρο τμήμα, αποδεχόμενη την τιμητική πρόσκληση του Σύλλογος Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων ΣΣΑΕ / MPF.

Μαζί με τα δύο Σωματεία συμπαρέλασαν ο ΕΛΕΔΕ και εθελόντριες της γυναικείας ομάδας 1ο Γυναικείο Τμήμα Φίλων Εφέδρων – Σπαρτιάτισσες Αττικής.

Τα πεζοπόρα τμήματα συνόδευσε ουλαμός 5 ιστορικών στρατιωτικών οχημάτων.

Οι σημαιοφόροι των σωματείων έλαβαν μέρος στην Δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στη Βάρη και έπειτα μετέβησαν στο χώρο του μνημείου έναντι του Ναού όπου πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους των Σωματείων, στεφάνι κατέθεσε μέλος του ΣΣΑΕ.

Οι παραστάτες των 3 σωματείων (φωτ.: ΛΕΦΕΔ Αττικής)

Τα πεζοπόρα τμήματα και ο ουλαμός ήταν αυτά που άνοιξαν την μαθητική παρέλαση του Δήμου. Ο κόσμος έδειξε ενθουσιασμό και χειροκροτούσε καθόλη την διάρκεια τα μέλη των Σωματείων.

Μετά το πέρας της παρέλασης, σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο, είχαν στηθεί τα ιστορικά οχήματα όπου πολίτες μπορούσαν να τα κοιτούν, να ρωτούν πληροφορίες αλλά και να φωτογραφίζονται μαζί τους.

Τα 3 Σωματεία στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μετά την παρέλαση (φωτ.: ΛΕΦΕΔ Αττικής)

Επιπλέον, ο Δήμαρχος κος Grigoris Konstantellos μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του για την παρουσία μας προσφέροντας τιμητικά δώρα στους Συλλόγους, δείχνοντας έτσι την εγκαρδιότητά του προς την ενεργή εφεδρεία και τον εθελοντισμό. Τα δώρα που μοιράστηκαν (1 για κάθε Σωματείο) ήταν ένα συμβολικό δώρο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή. Προσφέρθηκε ένα πουγκί μέσα στο οποίο υπήρχαν βασικά μπαχαρικά από τη Σμύρνη.

Οι προέδροι των 3 Σωματείων μαζί με τον Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο (φωτ.: ΛΕΦΕΔ Αττικής)

Ευχαριστούμε θερμά τον ΣΣΑΕ για την πρόσκληση και τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για την βοήθεια που προσφέρει στα Σωματεία μας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας προς την Ελληνική Κοινωνία του αρχαιοελληνικού ρητού «Πολίτες-Οπλίτες»

Ευχόμαστε χρόνια πολλά στην Πατρίδα μας και στους Έλληνες.

🇬🇷🇬🇷🇬🇷 Ζήτω η Ελλάς! 🇬🇷🇬🇷🇬🇷
🇬🇷🇬🇷🇬🇷 Ζήτω η Εφεδρεία! 🇬🇷🇬🇷🇬🇷

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.