Η ΛΕΦΕΔ Αττικής συμμετείχε στην Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος 2-2023 του ΠΝ

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος (ΑΜΑ) υπό τη διεύθυνση του Διοικητή Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ) Υποναυάρχου Πολυχρόνη Κουλούρη ΠΝ και υπό τον συντονισμό του Κέντρου Ελέγχου Ασφαλείας Περιοχής (ΚΕΑΠ) της Ναυτικής Βάσης «ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ».

Στην Άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό, τον Ειδικό Διακλαδικό Λόχο ΠΒΧ Άμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) του ΓΕΕΘΑ, την Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (206 ΠΑΥ/ΚΟΜΑΚ) της Πολεμικής Αεροπορίας, το Ειδικό Τάγμα Μηχανικού (747 ΕΤΜΧ) του Στρατού Ξηράς, το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου, το Ά Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής, την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), τον 4ο Πυροσβεστικό Σταθμό Πειραιά, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), και το Δήμο Χαϊδαρίου.

Επιπρόσθετα συμμετείχαν παρατηρητές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) και την Περιφέρεια Αττικής καθώς και αρκετές εθελοντικές ομάδες όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, η Ομάδα Διάσωσης Δ΄, η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) Αττικής και η εταιρεία ΕΚΟ.

Κατά την Άσκηση αξιολογήθηκαν:

  • η πληρότητα σχεδίασης αντιδράσεων,
  • ο βαθμός ετοιμότητας
  • η ικανότητα διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά.

Η άσκηση αποτελούνταν από 4 σενάρια και η ΛΕΦΕΔ Αττικής συμμετείχε σε 3 από αυτά με 9 μέλη της. Στα 2 σενάρια συμμετείχε στην έρευνα, διάσωση και παροχής Ά Βοηθειών και στο τρίτο στην κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς συνέπειας Φυσικού Φαινόμενου.

Ευχαριστούμε θερμά τη ΔΝΕ για την εμπιστοσύνη της και την αξιοποιηση των μελών της Λέσχης στην ΑΜΑ 2-2023. Η συνεχή παρουσία μας σε τέτοιας κλίμακας ασκήσεις είναι σημαντικός στόχος για εμάς.