Η ΛΕΦΕΔ Αττικής στην πυρκαγιά του Βαρνάβα

Η Κυριακή 11 και η Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024, ήταν πολύ δύσκολες ημέρες για την Αττική και συγκεκριμένα την Βορειοανατολική Αττική καθώς ξέσπασε δυνατή πυρκαγιά στον Βαρνάβα η οποία λόγω των καιρικών συνθηκών εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν τόσο δυσμενείς όπου παρόλο την άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων (5 λεπτά η πρώτη εναέρια ρίψη και 7 λεπτά η πρώτη χερσαία επιχείρηση σύμφωνα με τα στοιχεία του engage), το ενεργό μέτωπο ξεπέρασε τα 30 χλμ. αφήνοντας πίσω εκτός από την καμένη γη και περιουσίες, μια άτυχη γυναίκα απανθρακωμένη στην επιχείρηση που εργαζόταν.

Η ΛΕΦΕΔ Αττικής ύστερα από την έκτακτη πυρασφάλεια που εκτέλεσε στον Τομέα Ευθύνης της στο Ποικίλο Όρος, την Δευτέρα 12 Αυγούστου, στις 23:00, μετέβει και επιχείρησε επικουρικά στις Πυροσβεστικές δυνάμεις.

Κλιμάκιο 8 ατόμων επιχείρησε υπό τις οδηγίες του Κινητού Συντονιστικού Οργάνου του Πυροσβεστικού Σώματος «Όλυμπος» στην Πεντέλη μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες όπου και αποδεσμεύτηκε λόγω της πρωινής εργασίας των μελών.

Η ΛΕΦΕΔ Αττικής εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους της άτυχης συμπολίτισσάς μας.