Η ΛΕΦΕΔ Αττικής σε άσκηση σεισμού του ΙΔΑΦΚ

Η ΛΕΦΕΔ Αττικής συμμετείχε στην άσκηση Σεισμού που πραγματοποιήθηκε στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αιγάλεω, την Πέμπτη 03 Μαρτίου 2022, από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών ΚΟΙΝΣΕΠ με την πολύτιμη συνεργασία της Εθελοντική Ομάδας Προτέκτα Ιλίου, της Rescue Team DELTA, της Λέσχης μας, της Επίλεκτης Ομάδας Πολιτικής Προστασίας (ΕΠ.Ο.Π.Π.) και της ΣΕΔΑΠ Σύλλογος εθελοντών δασοπροστασίας Αττικής Πάρνηθας.

Σκοπός της άσκησης η τήρηση και ενημέρωση των οδηγιών του Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολικές Μονάδες όπως ορίζεται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας.

Οι ρόλοι και αρμοδιότητες του προσωπικού σύμφωνα με το Μνημόνιο Ενεργειών του ΟΑΣΠ, πρέπει να προσδιορίζονται τόσο για την προσεισμική, όσο και για την άμεση μετασεισμική περίοδο. Οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες πρέπει, στις περισσότερες περιπτώσεις, να καθορίζονται ανάλογα με τον χώρο που βρίσκεται ο κάθε εκπαιδευτικός την ώρα του συμβάντος και όχι απαραίτητα να συσχετίζονται με συγκεκριμένο πρόσωπο. Οι εκπαιδευτικοί που έχουν διδακτικά καθήκοντα την ώρα του σεισμού έχουν ως προτεραιότητα την προστασία τη δική τους και των μαθητών τους την ώρα του συμβάντος, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα προστασίας στον χώρο που βρίσκονται, και την στη συνέχεια ασφαλή εκκένωση του κτιρίου μετά το τέλος του σεισμού και τη συγκέντρωση των μαθητών στον χώρο καταφυγής με τη διαδικασία που ορίζεται στο Σχολικό Σχέδιο. Οι ενέργειες μετά από έναν σεισμό ουσιαστικά αποτελούν προσεισμικές ενέργειες μιας νέας δόνησης. Για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των εκτάκτων αναγκών σε κάθε σχολική μονάδα προβλέπονται διάφορες ομάδες έκτακτης ανάγκης, ανάλογα με το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό και τις ανάγκες της.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με την έγκριση σχεδιασμού του προγράμματος που χορηγήθηκε στο ΙΔΑΦΚ Π.ΔΙΚ.Π.Π.Δ.Κ., από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπό την αιγίδα κρατικών φορέων.

Η Λέσχη μας συμμετείχε με 9μελή ομάδα η οποία έκανε και την πρώτη επίσημη εμφάνισή της με τις νέες αντιπυρικές στολές, τα κράνη δασοπυρόσβεσης και διάσωσης και τα αντιπυρικά γάντια τα οποία δόθηκαν ως δωρεά το τελευταίο διάστημα για την αυξημένη προστασία των μελών της ομάδας Πολιτικής Προστασίας της Λέσχης μας.

Ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά το ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΙΔΑΦΚ Π.ΔΙΚ.Π.Π.Δ.Κ. – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΙΔΑΦΚ και την πρόεδρό του κα. Xenia Georgiadou Ξένια Γεωργιάδου για την αμέτρητη εμπιστοσύνη και στήριξή της στο έργο της ΛΕΦΕΔ Αττικής.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.