Η ΛΕΦΕΔ Αττικής παρούσα στα εγκαίνια του Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής

Η ΛΕΦΕΔ Αττικής ήταν παρούσα στα εγκαίνια του υπερσύγχρονου Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023, στο ΜΑρούσι, ύστερα από πρόσκληση που δέχτηκε.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ευάγγελου Τουρνά, Δημάρχων, Αντιπεριφερειαρχών, Περιφερειακών Συμβούλων, μελών των Σωμάτων Ασφαλείας και εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, αλλά και πλήθους κόσμου.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρεια_Αττικής αποτελεί έναν δυναμικό, ζωντανό και διαρκώς εξελισσόμενο οργανισμό, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να ενσωματώνει συνεχώς, πρότυπες τεχνολογίες αιχμής, νέα επιστημονική γνώση και σύγχρονες βέλτιστες πρακτικές.

Το Κέντρο αυτό αποτελεί μεταξύ άλλων, έναν δυναμικό κόμβο πληροφόρησης και εφαρμογής της νέας παραγόμενης επιστημονικής γνώσης, ξεπερνώντας τα στατικά όρια της απλής διαχείρισης και της αποτύπωσης των καταστροφών.

Στις δυνατότητές του συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων, συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης βασισμένα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, υπερσύγχρονες κάμερες, ειδικοί αισθητήρες και δυναμικοί χάρτες πολλαπλής πληροφόρησης, αποτελώντας έτσι ένα από τα πιο πλήρη και σύγχρονα Συστήματα Λήψης Αποφάσεων, όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και πανευρωπαϊκά.

Η ΛΕΦΕΔ Αττικής εύχεται αυτό το Κέντρο να είναι κόμβος επικοινωνίας μεταξύ των αρμόδιων φορέων και των Εθελοντικών Σωματείων Πολιτικής Προστασίας. .