Η ΛΕΦΕΔ Αττικής ολοκλήρωσε την πρώτη αποστολή αγαθών στους πληγέντες της Θεσσαλίας

Την πρώτη αποστολή αγαθών πρώτης ανάγκης ολοκλήρωσε η ΛΕΦΕΔ Αττικής την Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2023, στους πληγέντες της Θεσσαλίας από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της Λέσχης, με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λάρισας κ. Πινακά Βασίλειο και την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κα. Λία Ρογγανάκη, κλιμάκιο της ΛΕΦΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ και από το γυναικείο τμήμα της εθελοντικής ομάδας «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» μετέβησαν στην Καρδίτσα για να παραδώσουν μια παλέτα με είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες που έχουν πληγεί.

Στις 09:00 της Κυριακής, το κλιμάκιο ξεκίνησε με προορισμό την Καρδίτσα και συγκεκριμένα την αποθήκη όπου γίνεται η συλλογή και διαμοιρασμός των ειδών πρώτης ανάγκης.

Στην διάρκεια της διαδρομής, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της ΛΕΦΕΔ Αττικής με τον πρόεδρο του ΣΕΑΝ Καρδίτσας κ. Γιάννη Ντενισιώτη όπου εκείνος με μεγάλη χαρά ανέφερε πως θα περιμένει την αποστολή της Λέσχης στο σημείο άφιξής της.

Περί της 12:30, το κλιμάκιο έφθασε στον προορισμό του όπου και τους υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά η Αντιπεριφερειάρχης και ο πρόεδρος με τα μέλη του ΔΣ από τον ΣΕΑΝ Καρδίτσας.

Έγινε η μεταφορά των πραγμάτων και υπογράφηκε και το σχετικό χαρτί παράδοσης-παραλαβής.

Κατόπιν, υπήρξε μια συζήτηση με την Αντιπεριφερειάρχη και τους ανθρώπους που βοηθούν εκεί για την κατάσταση που βρίσκονται οι άνθρωποι, τις ανάγκες τους και γενικότερα για την εικόνα των περιοχών που έχουν πληγεί.

Υπήρξε μεγάλη συγκίνηση όταν αναφέρθηκε ότι παιδάκια ζητούν παιχνίδια. Πριν την αποχώρησή του κλιμακίου, δόθηκε η ευχή την επόμενη φορά που μέλη της Λέσχης επισκεφθούν την πόλη της Καρδίτσας, να είναι μόνο για επίσκεψη και όχι για τέτοιες καταστάσεις.

Ο κόσμος που βρισκόταν εκεί για να παραλάβει πράγματα αλλά και άνθρωποι που εργάζονται εκεί για να βοηθούν, ευχαρίστησαν όλα τα μέλη της αποστολής για την πολύτιμη βοήθεια. Τέλος, τραβήχτηκε μια αναμνηστική ομαδική φωτογραφία.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΝ Καρδίτσας μαζί με τα μέλη της αποστολής του κλιμακίου, κατευθύνθηκαν σε παρακείμενη καφετέρια για ένα κέρασμα όπου έγινε και μια εποικοδομητική συζήτηση πάνω σε θέματα εφεδρείας και γενικότερα συνεργασίας στο μέλλον.

Όλα τα μέλη της αποστολής αποχώρησαν μετά το κέρασμα με προορισμό την Αθήνα και έφθασαν πίσω συγκινημένοι και με το ηθικό ψηλά γιατί τους έδωσαν δύναμη αυτοί οι άνθρωποι!!!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους για να επικοινωνήσουμε με τους αρμόδιους φορείς, την ΛΕΦΕΔ ΛΑΡΙΣΑΣ και τον κ. Μιχάλη Φωκά. Επίσης ευχαριστούμε τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Πολύτροπη Αρμονία» για την παραχώρηση του οχήματος μεταφοράς των αγαθών και κλιμακίου και το πρατήριο υγρών καυσίμων «General service Station» για την κάλυψη των καυσίμων του οχήματος.