Η ΛΕΦΕΔ Αττικής για τους ήρωες πιλότους του Canadair CL-215 που «έπεσαν» στο καθήκον στην Κάρυστο

Τη θλίψη της και την οδύνη της εκφράζει η ΛΕΦΕΔ Αττικής για τον άδικο χαμό των ηρώων πιλότων που «έπεσαν» στο καθήκον επιχειρώντας με αυτοθυσία στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κάρυστο.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη 25 Ιουλίου 2023, στις 15:01, κατά την διάρκεια ρίψης νερού σε δύσβατη περιοχή κοντά στο χωριό Πλατανιστός της Καρύστου, το αεροσκάφος τους χτύπησε με το δεξιό φτερό σε ένα δέντρο με αποτέλεσμα να χάσει ύψος και να πέσει στο ρέμα.

Το Canadair συνετρίβη και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τυλίχθηκε στις φλόγες. Οι δύο νεαροί ιπτάμενοι, ο 34χρονος Σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς και ο 27χρονος Ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης, έχασαν τη ζωή τους παρά τις προσπάθειες των Πυροσβεστών να σβήσουν τη φωτιά και να τους απεγκλωβίσουν.

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την τραγωδία στην Κάρυστο με τον θάνατο των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας από την πτώση του Canadair, στο οποίο συμμετέχει και η ΛΕΦΕΔ Αττικής.

Αμέσως αφότου έγινε γνωστό ότι οι δύο πιλότοι βρέθηκαν, το υπουργείο Άμυνας προχώρησε σε ειδική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση:
«Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.»

🇬🇷🇬🇷🇬🇷 !!! ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!! 🇬🇷🇬🇷🇬🇷