Επιτυχημένη η παρουσία της ΛΕΦΕΔ Αττικής στην Athens Flying Week 2023

Άκρως επιτυχημένη κρίθηκε από την διοργανώτρια επιτροπή, η παρουσία της ΛΕΦΕΔ Αττικής στην Athens Flying Week 2023, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 02 και την Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου 2023, στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας.

Το υπερθέαμα επίδειξης είναι το μεγαλύτερο όχι μόνο της Ελλάδος αλλά και όλων των Βαλκανίων. Αυτό καθιστά ύψιστη τιμή για την ΛΕΦΕΔ Αττικής, η κλήση από τους διοργανωτές ώστε η Λέσχη να συμμετέχει ενεργά ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής.

Οι αρμοδιότητες που είχαν ανατεθεί στη ΛΕΦΕΔ Αττικής ήταν οι εξής:

  • Η ασφαλής διέλευση των οχημάτων κατά την είσοδό τους από την πύλη της ΕΑΒ μέχρι τον χώρο του parking,
  • Η αποκοπή της κίνησης κατά την τροχοδρόμηση των αεροσκαφών επίδειξης
  • Η ενημέρωση των θεατών για το πρόγραμμα και τις εγκαταστάσεις της εκδήλωσης.

Η προετοιμασία της Λέσχης είχε ξεκινήσει από την Πέμπτη 31 Αυγούστου, όπου και ξεκίνησε το στήσιμο του εκθεσιακού χώρου ο οποίος εκτός από ενημερωτικό περίπτερο λειτουργούσε και ως «βάση» για τις ομάδες που δρούσαν στην πύλη.

Την Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκε το στήσιμο του χώρου, πραγματοποιήθηκε το απαραίτητο briefing μεταξύ των υπευθύνων της διοργανώτριας αρχής και των υπευθύνων της Λέσχης και έγιναν όλες οι απαραίτητες δοκιμές επικοινωνίας μεταξύ βάσης και πύλης καθώς και του οχήματος μεταφοράς των μελών που θα εκτελούσαν τις σχετικές βάρδιες.

Το ενημερωτικό περίπτερο της Λέσχης, είχε τοποθετηθεί απέναντι από τον χώρο που βρισκόντουσαν οι σκηνές που είχε στήσει η ελληνική ομάδα αναβίωσης του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και πίσω από την εξέδρα των Spotters.

Από το πρωί του Σαββάτου, μέλη της Λέσχης βρισκόντουσαν στη θέση τους τόσο στην πύλη της ΕΑΒ για να υποδεχτούν τους θεατές και να τους κατευθύνουν με ασφάλεια στον χώρο διεξαγωγής του μοναδικού υπερθεάματος αλλά και στο ενημερωτικό περίπτερο για την καλύτερη ενημέρωση για την διοργάνωση αλλά και για τις δράσεις της ΛΕΦΕΔ Αττικής.

Πλήθος κόσμου περνούσε από το ενημερωτικό περίπτερο όπου μέλη της Λέσχης, τους ενημέρωνε μέσα από έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό καθώς μέσα στο περίπτερο εκτός από φυλλάδια και κάρτες, είχε τοποθετηθεί και μια τηλεόραση στην οποία προβαλλόντουσαν βίντεο και εικόνες από όλες τις δράσεις της οικογένειας ΛΕΦΕΔ από όλη την Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν αρκετά μεγάλο. Προς μεγάλη μας χαρά και έκπληξη ήταν όταν περνούσαν εν ενεργεία στελέχη τα οποία είχαν ακούσει για το έργο της Λέσχης και ήθελαν να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τα άτομα τα οποία συνδράμουν στο πολυδιάστατο αυτό έργο. Κάποια στελέχη ζήτησαν και φωτογραφήθηκαν μαζί με τα μέλη ως αναμνηστική φωτογραφία.

Την Κυριακή συνεχίστηκε ο ίδιος ρυθμός ενημέρωσης και ροής του κόσμου. Ταυτόχρονα το θέαμα που πρόσφεραν όλα τα πληρώματα αεροσκαφών και ελικοπτέρων ήταν μοναδικό και αντάξιο της φήμης του Athens Flying Week. Σε κάθε πρόγραμμα, όλο το πλήθος κοιτούσε σαστισμένο και οι  φωτογραφίες έδιναν και έπαιρναν με αμείωτο ρυθμό.

Την παράσταση βέβαια περισσότερο έκλεψαν οι επιδείξεις των Rafale και F-35 που συμμετείχαν για πρώτη φορά στην διοργάνωση και συγκέντρωσαν τα περισσότερα βλέμματα. Οι έμπειροι πιλότοι έκαναν τα μαχητικά τελευταίας γενιάς να «ζωγραφίζουν» στον ουρανό.

Την Κυριακή έδωσε το παρόν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας καθώς παρόντες ήταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δένδιας Νικόλαος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός κ. Φλώρος Κωνσταντίνος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Χουδελούδης Άγγελος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος κ. Μπουρολιάς Θεμιστοκλής και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος κ. Δρυμούσης Ιωάννης.

Η Athens Flying Week 2023 τελείωσε με μια φαντασμαγορική τελετή απονομής την Κυριακή το βράδυ όπου εκεί τιμήθηκαν όλα τα πληρώματα που συμμετείχαν καθώς και οι ομάδες τις οργανωτικής επιτροπής, μεταξύ των οποίων και η ΛΕΦΕΔ Αττικής.

Το αναμνηστικό που δόθηκε από τα χέρια του διοργανωτή της AFW κ. Ποδηματά Παναγιώτη στη ΛΕΦΕΔ Αττικής, ήταν ένα γυάλινο αγαλματίδιο σε σχήμα φτερού. Η Λέσχη μέσα από τα χέρια του προέδρου της, απέδωσε με τη σειρά της ένα stand από plexi glass με το σήμα της Λέσχης καθώς και 2 καπέλα με το επίσημο σήμα της ΛΕΦΕΔ.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ποδηματά Παναγιώτη και την διοργανώτρια επιτροπή της Athens Flying Week για την τιμητική αυτή πρόσκληση και συμμετοχή της ΛΕΦΕΔ Αττικής ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 12ο Athens Flying Week που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο του 2024.