Επιστροφή στη δράση

 Την Κυριακή 14 Ιουνίου μετά από 3 μήνες απραξίας λόγω των περιοριστικών μέτρων που είχαν εκδοθεί από τους αρμόδιους φορείς για τη προστασία από τον COVID 19, η ΛΕΦΕΔ Αττικής είχε 2 δραστηριότητες.

Αρχικά ομάδα πρόληψης δασικών πυρκαγιών σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Δήμο Χαϊδαρίου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία εκτέλεσε εποχούμενες και πεζές περιπολίες πυρασφάλειας στο Ποικίλο Όρος. Είναι μια δράση που έχει ξεκινήσει η Λέσχη από την ίδρυση της αλλά εφέτος, αναγνωρίζοντας την προσφορά της, οι επίσημοι φορείς αναβάθμισαν την θέση μας στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ).

Η δεύτερη δράση έλαβε μέρος στην Εύβοια σε συνεργασία με την ΛΕΦΕΔ Ευβοίας όπου πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση  σε αντικείμενα περιπόλων σε δύσβατη  δασική περιοχή. Τα μέλη των δυο ΛΕΦΕΔ εκπαιδεύτηκαν μαζί σε μικτά περίπολα, ατομική τακτική, τακτικές μάχης, διαφυγής και άλλα αντικείμενα για αρκετές ώρες παρ’ όλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (λόγο ζεστής αλλά και του δύσβατου της περιοχής με σκοπό να εμπλουτιστούν οι γνώσεις, μεταξύ των λεσχών επάνω στα εν λόγω αντικείμενα.

Διαβάστε εδώ το άρθρο.