Δελτίο Τύπου Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται , για μία ακόμη φορά, στη δυσάρεστη θέση, να διαχωρίσει τη θέση και τον ρόλο της , καθώς και των Σωματείων που την απαρτίζουν, από ενέργειες «Εφέδρων» που δεν συνάδουν ούτε με τον ηθικό κώδικα των Εθελοντών Εφέδρων, ούτε με τις διατάξεις του ελληνικού Συντάγματος και των οικείων νόμων περί Εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συνταγματική υποχρέωση όλων των Ελλήνων Εφέδρων, δηλαδή όσων έχουν υπηρετήσει στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, είναι να διατηρούν εαυτούς αξιόμαχους, ώστε, εφ’ όσον η πατρίδα το απαιτήσει, να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην άμυνά της και τη διαφύλαξη της εδαφικής της ακεραιότητας και της εθνικής της ανεξαρτησίας. Καταστατικός σκοπός των σωματείων των Εθελοντών ΠΟΛΙΤΩΝ-ΟΠΛΙΤΩΝ της Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. είναι η, με ιδία πρωτοβουλία και την κατά το δυνατόν συνεργασία με την Πολιτεία και τις Ένοπλες Δυνάμεις, εκπλήρωση αυτής ακριβώς της συνταγματικής επιταγής. Τίποτε άλλο.

Ως εκ τούτου, ενέργειες «εφέδρων» που επιδίδονται συστηματικά σε πολιτικές δραστηριότητες, εξυπηρετώντας – άγνωστο ποιους – μύχιους σκοπούς και επιδιώξεις, υπονοώντας σαφώς και αποδεχόμενοι το ενδεχόμενο διασάλευσης της κοινωνικής ειρήνης και της εθνικής και κοινωνικής ενότητος, δεν έχουν καμία σχέση με τις επιδιώξεις και το πνεύμα των Εθελοντών Εφέδρων.