Δελτίο Τύπου για την επέμβαση στην πυρκαγιά στο Κρυονέρι

Την Πέμπτη 05 Αυγούστου, η ΛΕΦΕΔ Αττικής έλαβε κλήση από τους αρμόδιους φορείς για να επιχειρήσει στην περιοχή του Κρυονερίου.

Άμεσα μετέβει κλιμάκιο το οποίο σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέδραμε με βοήθεια των πληρωμάτων των οχημάτων, στην προώθηση των σωλήνων και την μεταβίβαση των σημάτων, για πιο γρήγορη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούσαν και την γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς, ενισχύθηκαν αρκετά οι πυροσβεστικές δυνάμεις και μας δόθηκε η εντολή για την εκκένωση των κατοίκων από τις παρακείμενες οικίες μαζί με την Ελληνική Αστυνομία.

Αφού έγινε η εκκένωση, στήθηκε από το κλιμάκιό μας σε ασφαλή απόσταση από το σημείο της πυρκαγιάς, checkpoint από το οποίο επιτρεπόταν να περάσουν μόνο πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες, περιπολικά και οργανωμένες εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας που είχαν την κατάρτιση και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Δεν επιτρεπόταν η διέλευση πολιτών για την ασφάλειά τους πάνω από όλα και για την διευκόλυνση των αρμόδιων φορέων στην μάχη με τις φλόγες.

Το ΔΣ της ΛΕΦΕΔ Αττικής ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη της για την αυταπάρνισή τους και το σθένος του καθώς επίσης και τα μέλη του Σύλλογος Ευζώνων Π.Φ. που συνέδραμαν μαζί μας.