Δελτίο Τύπου για την επέμβαση στην πυρκαγιά της 3ης Αυγούστου 2021

Ύστερα από κλήση που λάβαμε από τους αρμόδιους φορείς, κλιμάκιο της ΛΕΦΕΔ Αττικής μετέβει στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο στο Τατόι με σκοπό να συνδράμει στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες Τρίτη 03 Αυγούστου 2021, στη Βαρυμπόμπη.

Οι οδηγίες που έλαβε το κλιμάκιό μας ήταν στην απαγόρευση εισόδου πολιτών από το σημείο της εισόδου του αεροδρομίου και άνω, την πρώτη περίθαλψη τυχόν τραυματιών, στην έρευνα και απομάκρυνση πολιτών από τις εγκαταστάσεις πλησίον της επικίνδυνης ζώνης της πυρκαγιάς.

Το κλιμάκιο χωρίστηκε σε 2 ομάδες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οδηγιών. Η πρώτη ομάδα λειτούργησε ως βάση στην είσοδο και απαγόρευε την διέλευση των πολιτών και στην περίθαλψη. Η δεύτερη ομάδα κινήθηκε παράλληλα προς τις παρακείμενες εγκαταστάσεις που πλησίαζε η φωτιά με σκοπό την απομάκρυνση πολιτών και την διαβίβαση οδηγιων προς τις αρμόδες αρχές για την άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Τα μέλη της δεύτερης ομάδας χρειάστηκε να συνδράμουν σε μια εγκατάσταση που αφορούσε εργοστάσιο με βαφές ώστε να καθυστερήσουν την έλευση της φωτιάς μέχρι να φθάσει το πρώτο πυροσβεστικό όχημα με την χρήση των πυροσβεστικών εγκατάστασεων που υπήρχαν στο εργοστάσιο.

Το ΔΣ της Λέσχης μας εκφράζει τη στήριξή ης σε όλα τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και όλων των εθελοντικών οργανώσεων που έδρασαν χθες με αυταπάρνιση.

Τέλος η ΛΕΦΕΔ Αττικής αισθάνεται υπερηφάνια για όλα τα μέλη της που φέτος έχουν συνδράμει τόσο ενεργά στην δύσκολη Αντιπυρρική Περίοδο που αντιμετωπίζει η χώρα μας.