Άσκηση της ΛΕΦΕΔ Αττικής με αντικείμενο την κρούση εχθρικού παρατηρητηρίου πυροβολικού

Άσκηση της ΛΕΦΕΔ Αττικής με αντικείμενο την κρούση εχθρικού παρατηρητηρίου πυροβολικού

Το Σάββατο 30 Μαρτίου έλαβε μέρος νυχτερινή εκπαίδευση της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής  (ΛΕΦΕΔ Αττικής) με αντικείμενο κρούση σε εχθρική θέση.

Βάση σεναρίου, τμήμα πεζικού έπρεπε να εκτελέσει πορεία 3 χλμ σε εχθρικό έδαφος για να κτυπήσει εχθρική θέση παρατήρησης πυροβολικού πριν την έναρξη φίλιας επίθεσης στην περιοχή με σκοπό την εξουδετέρωση του προσωπικού.

Το τμήμα κρούσης αφού ενημερώθηκε για την αποστολή, και εκδόθηκε διαταγή ετοιμάστηκε και κινήθηκε σε δύσβατο ορεινό έδαφος υπο απόλυτη σιγή και πειθαρχεία φωτός. 250 μέτρα από το στόχο στήθηκε ο ΠΧΑ ενώ τμήμα με τον επικεφαλής και τον ανιχνευτή προωθήθηκαν όπου παρατήρησαν τον στόχο επί 30 λεπτών.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση του υπόλοιπου τμήματος και χωρίστηκε το τμήμα σε ομάδα υποστήριξης και ομάδα εφόδου. Την προκαθορισμένη ώρα και με χρήση της βλάστησης αλλά και της φοράς του αέρα τα τμήματα κατάφεραν και προσέγγισαν αθόρυβα την εχθρική θέση όπου με έφοδο κατάφεραν και εξουδετέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος του εχθρού και εν συνεχεία βάση τω διαταγών διέφυγαν προς τις φίλιες γραμμές.

Κατά την διάρκεια της άσκησης επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι ενώ υπήρχε υψηλή υγρασία και τσουχτερό κρύο. Όμως οι καιρικές συνθήκες και το δύσβατο της περιοχής δεν αποθάρρυναν τα μέλη της ΛΕΦΕΔ Αττικής από το να εκπαιδευτούν και να δράσουν.

Ο νυχτερινός αγώνας έχει μεγάλη σημασία στο δόγμα του Ελληνικού Στρατού ενώ η αποστολή ήταν μια τυπική αποστολή που μπορεί να αναλάβει μια ομάδα ή διμοιρία πεζικού. Η συνεχής εκπαίδευση της ΛΕΦΕΔ Αττικής έχει σαν σκοπό την ορθή προετοιμασία των μελών της προκειμένου να μπορέσουν αν αυτό απαιτηθεί, να δράσουν αποτελεσματικά ενάντια σε κάθε ξένη επιβουλή.

Άσκηση της ΛΕΦΕΔ Αττικής με αντικείμενο την κρούση εχθρικού παρατηρητηρίου πυροβολικού

Πηγή (κείμενο και εικόνες): https://warfareport.blogspot.com/2019/04/blog-post.html?fbclid=IwAR1TxzAkqeeNbk5YaAq2J8FMvqzFJlbyHMgIwj2ugbp6DbCfEL-789ltlhU