Χάλκινο μετάλλιο στο «Athens Patrol 2022» για τη ΛΕΦΕΔ Αττικής

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα της ΛΕΦΕΔ Αττικής που συμμετείχε στον 8ο Πανελλήνιο Αγώνα — Άσκηση Εθελοντών Εφέδρων «Athens Patrol 2022», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων ΣΣΑΕ / MPF με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ) και έλαβε χώρα στην ορεινή περιοχή του Δήμου Μάνδρας το τριήμερο 18-20 Νοεμβρίου 2022.

Ο Αγώνας αφιερώθηκε στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Εκστρατείας και στον Έλληνα Στρατιώτη και αφανή ήρωα αυτής!

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος στον αγώνα έλαβαν μέρος ομάδες εθελοντών Εφέδρων από όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο καθώς και οι: ΛΕΦΕΔ Μητροπολιτική, ΠΕΝΕΦΥΟ, ΕΛΕΔΕ, η γυναικεία εθελοντική Ομάδα Σπαρτιάτισσες, έφεδροι απο Πελοπόνησσο, Λαμία, Κέρκυρα, Κρήτη, Ημαθία, Μαγνησία και αλλού.

Η ΛΕΦΕΔ Αττικής συμμετείχε με ένα 6μελές περίπολο το οποίο αποτελούνταν από 5 μέλη της ΛΕΦΕΔ Αττικής και 1 μέλος της μεγάλης οικογένειας της ΛΕΦΕΔ που διαμένει το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό και ήρθε στην Ελλάδα μόνο γι αυτό το σκοπό.

Κατά την διεξαγωγή του φετινού «Athens Patrol» εκτός της πορείας με φόρτο και εκτός της αϋπνίας και της κούρασης, όλες οι διαγωνιζόμενες ομάδες δοκίμασαν τις γνώσεις και τις αντοχές τους πάνω σε αντικείμενα όπως: Έκδοση διαταγής περιπόλου, γνώσεις βαλλιστικής, τεχνικές ορεινού αγώνα / καταρρίχηση από τον «Γ βράχο» στο Καντήλι, αντιμετώπιση πολλαπλών ενεδρών με χρήση ομοιομάτων airsoft, διαχείριση σημείου ελέγχου οχημάτων (check point), διάνοιξη διαδρόμου σε «ναρκοπέδιο», εντοπισμό παγιδεύσεων, συλλογή πληροφοριών, διαπραγματεύσεις και διαχείριση τοπικής ανθρωπιστικής κρίσης, ανακατάληψη κατεχόμενων κτιρίων και εχθρικών θέσεων, έρευνα κτιρίων, κατάσβεση «δασικής πυρκαγιάς» με χρήση πυροσβεστικών κρουνών, πρώτες βοήθειες μάχης σε πολλαπλούς τραυματίες (mass casualty), τακτική διακομιδή τραυματιών, συνθήκες αιχμαλωσίας, ορθή αναγνώριση οπλικών συστημάτων γειτονικών κρατών, μεταφορά κυτίων «πυρομαχικών», μέθοδο «ταυτοποίησης» και χρήση κωδικοποιημένων επικοινωνιών, (security authentication) κ.α.

Ο πανελλήνιος αγώνας-άσκηση «Athens Patrol 2022» έληξε το πρωί της Κυριακής 20/11 με μία λιτή, αλλά γεμάτη συναισθήματα τελετή βράβευσης. Φέτος από τις ομάδες του 24ωρου στίβου την καλύτερη βαθμολογία έλαβαν με 1η Θέση (αργυρό) η μεικτή ομάδα «ΖΕΥΣ», 2η Θέση (αργυρό) η μεικτή ομάδα ΛΕΦΕΔ Μητροπολιτικής, 3η Θέση (χάλκινο) η ομάδα «Ω11» από την Κύπρο, 4η Θέση (χάλκινο) η ομάδα «Αιγαίας» και από τις ομάδες του 12ωρου στίβου διακρίθηκε η ομάδα ΛΕΦΕΔ Αττικής με χάλκινο.

Η Διοικητική Μέριμνα του αγώνα (δύναμης 93 ατόμων) παρ’ όλη την κούραση και την ολονύχτια δραστηριότητα, στάθηκε για άλλη μία φορά στο ύψος των περιστάσεων.

Ευχαριστούμε θερμά τον ΣΣΑΕ για την άψογη συνεργασία και φιλοξενία και ευχόμαστε κάθε χρόνο το «Athens Patrol» να είναι μια άσκηση-αναφορά για όλους τους εθελοντές εφέδρους.