Παρουσίαση Βιβλίων

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και με τη παρουσία πλήθους κόσμου η παρουσίαση των βιβλίων «CQB – Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης. Οπλισμός – Εξοπλισμός – Τακτικές, στο Σύγχρονο Πεδίο Μάχης» & «Η Στρατιωτική Διαδικασία Λήψης Απόφασης και η χρήση της από τις Επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς Ασφαλείας», στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, τη Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου. 


Πρόκειται για την συγγραφική προσπάθεια δύο φίλων της ΛΕΦΕΔ Αττικής – ΛΕΦΕΔ, εν ενεργεία στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων, του Ανθυπολοχαγού (ΠΖ) Γεωργίου Δημητρόπουλου και του Αρχιλοχία (ΠΖ) Ευάγγελου Τρασάνη.

Την εκδήλωση συντόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος και Αρχισυντάκτης του Περιοδικού «Καταδρομή και Ασφάλεια», Δημήτρης Πατσουλές.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και τις ομιλίες τους ο Υποστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο οποίος μετείχε και ως αντιπρόσωπος του κυρίου Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Βασιλείου Τελλίδη, και ο Ταξίαρχος κύριος Νικόλαος Φλάρης, Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης. Στην εκδήλωση διαβάστηκε χαιρετισμός του Αντιστρατήγου εν αποστρατεία Νικόλαου Λάζαρη Πρόεδρου της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, όπως ήταν προγραμματισμένο, λόγω ασθενείας.


Τα δύο βιβλία αποτελούν την μοναδική ελληνική βιβλιογραφία το κάθε ένα στον τομέα του.
Το βιβλίο “CQB” αποτελεί ένα εγχειρίδιο ατομικής τακτικής, επιλογής υλικών, χρήσης όπλων και κίνησης εντός κατοικημένων τόπων στο τακτικό επίπεδο (Μαχητής – Ομάδα – Μονάδα). Η καινοτομία του έγκειται στο γεγονός ότι οι συγγραφείς του έχουν εκπαιδευτεί στο συγκεκριμένο είδος αγώνα στα κορυφαία εθνικά και συμμαχικά Σχολεία (ο Ανθλγός Δημητρόπουλος μάλιστα έχει υπάρξει εκπαιδευτής για δέκα συνολικά έτη τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Νατοϊκό αντίστοιχο Σχολείο) και έχουν εφαρμόσει την εκπαίδευσή τους κατά την υπηρεσία τους σε ειρηνευτικές αποστολές. 


Το βιβλίο “Λήψη Απόφασης” αφορά την εφαρμογή της Αμερικανικής διαδικασίας λήψης απόφασης (MDMP – Military Decision Making Process), προσαρμοσμένη στην Ελληνική πραγματικότητα, τόσο σε τακτικό, όσο και στρατηγικό επίπεδο. Πρέπει να σημειωθεί ότι η ίδια διαδικασία λήψεως απόφασης μπορεί (και πρέπει) να εφαρμοστεί στον πολιτικό στίβο, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και από εταιρείες και οργανισμούς.


Επειδή, όπως υποστηρίζουν οι δύο συγγραφείς, η γνώση είναι το μοναδικό αγαθό στον κόσμο το οποίο όταν διαιρείται πολλαπλασιάζεται, μπορεί όποιος επιθυμεί να προμηθευτεί τα βιβλία καλώντας στα 6944682948 και 6974405009 ή με προσωπικό μήνυμα στο Facebook, στους συγγραφείς: Vagelis Trasanis και Γιώργος Δημητρόπουλος.


Ευάγγελος Τρασάνης – TRASANIS EVANGELOS