Δωρεά εικόνας του Αγ. Παΐσιου στη Σχολή Διαβιβάσεων

Μεγάλη και ιστορική ημέρα για την ΛΕΦΕΔ Αττικής η Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021.

Ύστερα από αίτημα που είχε κατατεθεί από την Λέσχη μας στο ΓΕΣ και υπογράφηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο η αποδοχή της δωρεάς μιας χειροποίητης εικόνας του Αγίου Παϊσίου που είναι και ο προστάτης των Διαβιβάσεων.

Από την 15η Δεκεμβρίου 2021, η εικόνα αυτή στέκεται εντός του δυσυπόστατου Ιερού Ναού Αγίων Γεωργίου και Παϊσίου που βρίσκεται εντός της Σχολής Διαβιβάσεων στο Χαϊδάρι.

Ήταν μια σεμνή αλλά γεμάτη κατάνυξη τελετή. Η αρχή έγινε με τον εκκλησιασμό της αντιπροσωπείας της Λέσχης μαζί με τους υπηρετούντες της Σχολής λόγω και της εορτής του Αγίου Ελευθερίου. Ύστερα ακολούθησε η τελετή παράδοσης-παραλαβής της εικόνας και η υπογραφή των σχετικών πρωτοκόλλων από τον Διοικητή της Σχολής και του προέδρου και γραμματέα της Λέσχης. Κατόπιν, ακολούθησε Δέηση της εικόνας έξω από τον ναό όπου μετά τοποθετήθηκε εντός του ναού μπροστά από την εικόνα του Αγίου Γεωργίου στο Ιερό.

Μετά το πέρας της τελετής υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση με τον Διοικητή της ΣΔΒ στο γραφείο του όπου έγινε μια αναφορά στον τρόπο εκπαίδευσης των μελών της Λέσχης μας και της προσφοράς προς την κοινωνία.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την αγιογράφο που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία της για την περίτεχνη αυτή δημιουργία.

Ευχαριστούμε επίσης τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και την Σχολή Διαβιβάσεων για την αποδοχή της δωρεάς αλλά και την έμπρακτη στήριξή τους στη Λέσχη μας όλα αυτά τα χρόνια.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.