Τη «Μητροπολιτική» ΛΕΦΕΔ επισκέφθηκε ο Μάκης Βορίδης

Τη Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.ΕΦ.Ε.Δ.) Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης την Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2022, στο περιθώριο των εκδηλώσεων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις οποίες συμμετείχε.

Εκεί είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις της Λέσχης και να ενημερωθεί για το πλούσιο έργο τους από τους επικεφαλής των τμημάτων.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής του ο υπουργός εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τον εξοπλισμό, το επίπεδο εκπαίδευσης των εθελοντών, αλλά και το πλήθος των δραστηριοτήτων τους καθώς και το επίπεδο επαγγελματισμού αλλά και την απόλυτη προσήλωση που περιβάλλει τις δράσεις τους.

Ακολούθησε συζήτηση για θέματα που αφορούν τις ενταγμένες στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας εθελοντικές ομάδες και τρόπους με τους οποίους η Πολιτεία μπορεί και πρέπει να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες τους όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Μάκης Βορίδης.

«Πρέπει, αυτό το οποίο λέμε, είναι η αντίληψή μας και εφόσον βρίσκεται μέσα στις αρμοδιότητες μας, η στήριξη αυτών των δραστηριοτήτων να είναι έμπρακτη. Είναι συμβολικές κινήσεις που δείχνουν και το πώς η Πολιτεία αναγνωρίζει τη δική σας δραστηριότητα, τον δικό σας κόπο, τον δικό σας μόχθο, τη δική σας προσπάθεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα, ο υπουργός συνομίλησε διαδικτυακά με προέδρους και μέλη λεσχών εφέδρων από ολόκληρη την Ελλάδα οι οποίοι, μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκαν να είναι δίπλα στον Ελληνικό Στρατό έτοιμοι να πράξουν το καθήκον τους στο ακέραιο αν ζητηθεί καθώς και ότι παραμένουν πάντα δίπλα στην Πολιτεία με πράξεις και σκληρή δουλειά.

Στο τέλος της επίσκεψης τα μέλη προσέφεραν στον Μάκη Βορίδη, ως ελάχιστη αναγνώριση της στήριξής του και τιμητική πλακέτα ενώ ο ίδιος από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί ξανά τη Λέσχη στο άμεσο μέλλον ώστε να παρακολουθήσει ζωντανά τον τρόπο εκπαίδευσης και τις ασκήσεις των Εφέδρων.

Στην επίσκεψη συμμετείχε και ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης ο οποίος παρείχε από την πλευρά του τη δική του δέσμευση για στήριξη των Ελλήνων εφέδρων καθώς και ο διευθυντής του κ. Βορίδη, Θεοδόσης Αθανασάς ο οποίος έκανε λόγο για έναν σημαντικό εσωτερικό εχθρό, αυτόν της γραφειοκρατίας, εναντίον του οποίου καταβάλλεται καθημερινά ένας μεγάλος αγώνας προκειμένου να καμφθεί.