ΤΑΜΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ 1/15


Το Σάββατο 4.4.2015 και τη Κυριακή 5.4.2015 διεξήχθη η ΤΑΜΣ  “ΑΧΙΛΛΕΑΣ 1/15”, καθιερωμένη Άσκηση
Επιχειρησιακής Αξιολόγησης της Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο, βάσει του δόγματος εκπαιδεύσεως της Ενώσεως.

Στην άσκηση έλαβαν μέρος μέλη των: Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο – Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Αττικής –  Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Τριπόλεως

Στο πρώτο σκέλος της ασκήσεως (επιχειρησιακό) οι εκπαιδευόμενοι αξιολογήθηκαν σε αντικείμενα μικρών κλιμακίων με έμφαση την Περίπολο Αναγνωρίσεως. Σύμφωνα με το σενάριο της ασκήσεως, Εθελοντές Έφεδροι είχαν κληθεί να αναλάβουν αποστολή αναγνωρίσεως, ασφαλείας κι επιτηρήσεως, διάρκειας τουλάχιστον 48 ωρών σε ημιορεινή περιαστική περιοχή.

Τα αντικείμενα που η Περίπολος εκλήθη να διαπραγματευθεί περιελάμβαναν: τη συγκρότηση περιπόλου, την έκδοση τελικής διαταγής, την τακτική κίνηση εκτός αμαξιτής οδού, τις  ενέργειες αμέσου αντιδράσεως σε τυχαία επαφή με τον εχθρό, την οργάνωση ενέδρας ευκαιρίας και τη μάχη εκ του σύνεγγυς (CQB), επικοινωνίες, διαβίωση.


Στο δεύτερο σκέλος της ασκήσεως οι εκπαιδευόμενοι διδάχθηκαν αντικείμενα ατομικής τακτικής και αντικείμενα μάχης εκ του σύνεγγυς (CQB).


Η κοινή εκπαίδευση (τρεις σύλλογοι ένας σκοπός) για μια ακόμα φορά ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση και τους δεσμούς μεταξύ των Εθελοντών Εφέδρων προς επίτευξη του κοινού σκοπού που δεν είναι άλλος από την ενδυνάμωση της ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο –  Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Αττικής –  Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Τριπόλεως

 Η ισχύς εν τη ενώσει!