ΛΕΦΕΔ Αττικής, ΣΣΑΕ, ΕΛΕΔΕ και «Σπαρτιάτισσες» συμπαρέλασαν στη Βούλα

Τους Ήρωες του Έπους του ’40 και τον εορτασμό του ιστορικού «ΟΧΙ» του Ιωάννη Μεταξά προς τους κατακτητέ,ς τίμησε η ΛΕΦΕΔ Αττικής καθώς παρευρέθηκε στην μεγάλη παρέλαση του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ύστερα από πρόσκληση του Δήμου.

Τα μέλη της Λέσχης μας συμπαρέλασαν μαζί με τον Σύλλογο Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων (ΣΣΑΕ/MPF) και ΕΛΕΔΕ, υποστηριζόμενοι από το 1ο Γυναικείο Τμήμα Φίλων Εφέδρων – Σπαρτιάτισσες Αττικής.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, συνεχίστηκαν στο χώρο του μνημείου στο Πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείου στη Δ.Ε. Βούλας (Λεωφόρο Βασιλέως Παύλου) όπου εκεί πραγματοποιήθηκαν η Επιμνημόσυνη Δέηση, η εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας, κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικόυ Ύμνου. Καθόλη τη διάρκεια των εορτασμών, βρισκόντουσαν οι Σημαιοφόροι και των τριών Σωματείων.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, η παρέλαση φέτος παρακολουθήθηκε από 7.000 θεατές. Την Στρατιωτική Ηγεσία εκπροσώπησαν ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Υποστράτηγος Παπασταθόπουλος Σταύρος και ο νέος Διοικητής της 128 ΣΕΤΗ, Σμήναρχος Δασούλας Τριαντάφυλλος.

Το πεζοπόρο τμήμα που παρέλασε πλαισιωνόταν από εφέδρους με εξειδίκευση σε αντικείμενα Πολιτικής Προστασίας αλλά και αντικείμενα καταδρομικών τακτικών οι οποίοι έφεραν ειδικό εξοπλισμό, ενώ συνοδεύτηκε και από εντυπωσιακή φάλαγγα ιστορικών οχημάτων τα οποία μετά το πέρας της παρέλασης, στάθμευσαν στο χώρο στάθμευσης, έμπροσθεν του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Βούλας όπου ο κόσμος είχε την ευκαιρία να τα θαυμάσει αλλά και να φωτογραφηθεί.

Στο σημείο στάθμευσης προσήλθε ο Δήμαρχος της πόλης μαζί με το νέο Διοικητή της 128 ΣΕΤΗ οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τα συγχαρητήριά τους για την άρτια παρουσία όλων στην παρέλαση, ευχόμενοι να συνεχιστεί αυτός ο τρόπος γνωριμίας και εξοικείωσης του κοινού με τον θεσμό της Εφεδρείας.

Μετά το τέλος της παρέλασης ακολούθησε γεύμα στο Πυροφυλακείο Βούλας κατόπιν πρόσκλησης του επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας Εθελοντών Βούλας, κου Παναγιώτη Σωτηρόπουλου. Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν οι ΛΕΦΕΔ Αττικής, ΣΣΑΕ και οι Σπαρτιάτισσες.

Οι Έφεδροι κυρίως γνωρίστηκαν με τους εθελοντές της Βούλας, πολλοί από τους οποίους έχουν υπάρξει κι οι ίδιοι μέλη Εφεδρικών συλλόγων, έχοντας μεγάλη εμπειρία.

Έγινε ανταλλαγή απόψεων και ιδεών και η μέρα έκλεισε με την εκπεφρασμένη επιθυμία να υπάρξει συνέχεια στις επαφές ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή σύνθεση και προετοιμασία για τις πολύπλευρες και πολυεπίπεδες προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Εφεδρεία κι ο Εθελοντισμός εν γένει στο μέλλον.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους μας για την άψογη συνεργασία τους και ευχόμαστε περαιτέρω σύσφιγξη της συνεργασίας των Συλλόγων μας με στόχο το κοινό όραμα μίας δυνατής Εφεδρείας.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.