ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΕΕΦΕΔ ΣΤΗ ΛΑΕΔ

Σε μια σεμνή τελετή στις 25 Ιανουαρίου στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ομοσπονδίας.
 

Η τελετή ξεκίνησε με μια ολιγόλογη ενημέρωση για τους σκοπούς και την δράση.

Σκοπός της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ είναι η εκπαίδευση και συντήρηση των εφέδρων κατά το καιρό της ειρήνης έτσι ώστε αν ποτέ χρειαστεί εντεταγμένοι στις μονάδες που επιστρατεύονται να πράξουν το καθήκον τους στο ακέραιο, πολύτιμα “εργαλεία” στην διάθεση των στελεχών του Ελληνικού Στρατού.
Τα μέλη μας υπηρετούν ανιδιοτελώς την ιδέα του πολίτη-οπλίτη , του εθελοντή εφέδρου και επιθυμούν την ανάδειξη της σε θεσμό.

Τα σωματεία της ΠΟΕΕΦΕΔ έχουν πληθώρα δραστηριοτήτων: στρατιωτικού χαρακτήρα  (σχολεία-εγχειρίδια- εκπαιδεύσεις – ασκήσεις – αγώνες σε Ελλάδα και Εξωτερικό)
Είναι εντεταγμένα στο μητρώο εθελοντικών ομάδων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και δραστηριοποιούνται στους τομείς δασοπροστασίας ,δασοπυρόσβεσης και διάσωσης .
Οργανώνουν και συμμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες (αιμοδοσία – ομιλίες- ημερίδες)

Η εν γένει δράση τους είναι μια συνεχής προσφορά στην πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο και πηγάζει από την αγνή αγάπη για την Πατρίδα.

Χαιρετισμό  απηύθυνε ο πρόεδρος ΑΝΓΟΣ ΕΑ Τραχανατζής Κωνσταντίνος , ο εκπρόσωπος του ΑΓΕΕΘΑ και ΑΓΕΣ ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ και ο πρωτοσύγγελος εκπρόσωπος του μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Στους παραπάνω απονεμήθηκαν ενθύμια τιμής ένεκεν.
Στην συνέχεια και μετά από την ευλογία έγινε η κοπή της πίτας που μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους.
 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ΓΕΣ και την ΛΑΕΔ για την παραχώρηση του χώρου της δεξίωσης , όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και όλους όσους δεν μπόρεσαν να είναι εκεί απαντώντας μας όμως και ευχαριστώντας μας για την πρόσκληση.