Η ΛΕΦΕΔ Αττικής στο διήμερο εορτασμό του Αγίου Παΐσιου στη ΣΔΒ

Στον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Παΐσιου του Αγιορείτη που είναι και Προστάτης του Όπλου των Διαβιβάσεων, ύστερα από τιμητική πρόσκληση της Διεύθυνσης Διαβιβάσεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, παρέστησαν μέλη της ΛΕΦΕΔ Αττικής.

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022 στο στρατόπεδο «Καραισκάκη Ά» στο Χαϊδάρι.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την Δευτέρα στις 19:00 με τον Μέγα Εσπερινό μετά Θείου Κηρύγματος και Αρτοκλασίας. Ύστερα ακολούθησε Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Παΐσιου εντός του στρατοπέδου.

Μετά το πέρας της Λιτανείας ακολούθησε μικρή δεξίωση έξω από την Λέσχη Αξιωματικών της Σχολής.

Έξω από την είσοδο του Ιερού Ναού Αγίων Γεωργίου και Παϊσίου, δέσπωζε στολισμένη από άνθη και σε κορνίζα η αγιογραφία που έκανε δωρεά η Λέσχη μας στις 15 Δεκεμβρίου 2021.

Παρόν ήταν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης που ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο. Παρόν επίσης ήταν ο Διοκητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης. Κατά την διάρκεια της δεξίωσης και στους δυο στρατηγούς ο πρόεδρος της ΛΕΦΕΔ Αττικής Ματθαίου Μάνθος-Σωτήριος, δώρισε από ένα φετινό ημερολόγιο και μια κούπα με το λογότυπο της Λέσχης.

Παράλληλα υπήρξαν επικοδομητικές συζητήσεις με τον Αρχηγό ΓΕΣ, τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ και τον Διοικητή της ΔΔΒ.

Την Τρίτη στις 07:00 πραγματοποιήθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Νίκαιας και Χαϊδαρίου κ.κ. Αλέξιο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε μικρή δεξίωση εντός της Λέσχης Αξιωματικών της Σχολής.

Η παρουσία της Λέσχης μας στο μέγα αυτό εκλησσιαστικό γεγονός δεν μπορεί να αποτελεί κάτι λιγότερο από ευλογία. Ευχόμαστε ο Άγιος Παΐσιος που ήταν και ο πρώτος ασυρματιστής, να προστατέυει κάθε διαβιβαστή.

Ευχαριστούμε θερμά την ΔΔΒ/ΓΕΣ για την τιμητική αυτή πρόσκληση.

Μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ.