Η ΛΕΦΕΔ Αττικής στην παρουσίαση του «Εγχερίδιου Έλληνα Μαχητή»

 Αντιπροσωπεία της ΛΕΦΕΔ Αττικής παρευρέθηκε την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020,στην παρουσίαση του νέου βιβλίο με τίτλο «Εγχειρίδιο Έλληνα Μαχητή» των Γιώργου Δημητρόπουλου & Βαγγέλη Τρασάνη στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, τονίστηκε «Ο ρόλος της τυποποίησης στην εκπαίδευση, στην επαύξηση της μαχητικής ισχύος»

Βιογραφικά των συγγραφέων

Ο Γιώργος Δημητρόπουλος είναι Υπολοχαγός ειδικών δυνάμεων ε.α.. Είναι απόφοιτος της ΣΜΥ με υπηρεσία 25 ετών. Έχει υπηρετήσει στην Ζ΄ΜΑΚ και σε διάφορες άλλες Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, ως εκπαιδευτής στα ΚΕΑΠ και ΔΙΚΕΕ και ως επιτελής στο γραφείο εκπαιδεύσεως της ΔΕΔ. Έχει πτυχίο Ιστορίας και δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.

Ο Βαγγέλης Τρασάνης είναι Αρχιλοχίας Ειδικών Δυνάμεων με 24 χρόνια υπηρεσίας. Υπηρέτησε την θητεία του στις Ειδικές Δυνάμεις και εν συνεχεία εντάχθηκε πάλι σε αυτές με τον θεσμό των ΕΠΥ και εν συνεχεία ΕΜΘ. Έχει υπηρετήσει στην Ζ΄ΜΑΚ και σε άλλες Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, ως επιτελής στο γραφείο εκπαιδεύσεως της ΔΕΔ και ως ο πρώτος υπασπιστής διοικήσεως της ΔΔΕΕ. Επί του παρόντος υπηρετεί ως εκπαιδευτής στο Σχολείο Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ. Έχει πτυχίο Ιστορίας και είναι υποψήφιος διδάκτωρ του μητροπολιτικού πανεπιστημίου του Κάρντιφ με υποτροφία του ΝΑΤΟ.

Την παρουσίαση πλαισίωναν οι εκλεκτοί ομιλητές:

  • Ο κ. Σάββας Βλάσσης , εκδότης του περιοδικού Δούρειος Ίππος,
  • Ο κ. Νικόλαος Δημητρόπουλος , CEO της AKTIS Security Training,
  • ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Κοτσιφάκης, πρόεδρος του σκοπευτικού συλλόγου «Βεληνεκές»,
  • ο κ. Γεώργιος Στεφάνου, πρόεδρος του συλλόγου εφέδρων ΤΕΝΕΦ,
  • ο κ. Νικόλαος Καριοφύλλης, πρόεδρος του συλλόγου εφέδρων ΠΕΝΕΦΥΟ

Την εκδήλωση συντόνιζε ο κ Αντώνιος Μαμμής – Δικηγόρος και μέλος του συλλόγου εφέδρων ΣΣΑΕ

Οι ομιλητές τόνισαν τη σημασία του βιβλίου στην επίτευξη της τυποποίησης της εκπαίδευσης μεταξύ του ενεργού στρατού, της εφεδρείας και των Σωμάτων Ασφαλείας, γεγονός που συμβάλλει στην επαύξηση της μαχητικής τους ισχύος ως σύνολο.

Επίσημοι προσκεκλημένοι και παρόντες στην εκδήλωση, ήταν ο Βουλευτής Πειραιώς και νήσων, Στρατηγός ε.α. και πρώην Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων, κ. Νικόλαος Π. Μανωλάκος, ο εκπρόσωπος του Διευθυντή Ειδικών Δυνάμεων και Διοικητής της 2ας ΜΑΛ, κ. Νίκος Παπαγεωργίου , ο Υπασπιστής Διοικήσεως του Στρατηγείου Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (NSHQ), Master Chief Andrew Harrison, ο Αντιστράτηγος ε.α κ. Σπανός, ο Αντισττράτηγος ε.α Αναστασιος Βιγλας καθώς επίσης και άλλοι εν ενεργεία και απόστρατοι Αξιωματικοί.