Δελτίο Τύπου για την φωτιά στην Ανάβυσσο

 

Την Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου ήταν μια δύσκολη μέρα για την χώρα μας λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών που συνέβησαν σε όλη την επικράτεια.

Στην Αττική υπήρξαν 5 πυρκαγιές με κύριες στην Ανάβυσσο και στην Νέα Μάκρη.
Κατόπιν εκκλήσεως της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στην οποία και ανήκουμε, και σε συνεννόηση με τον Αντιδήμαρχο και υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνίδας, η ΛΕΦΕΔ Αττικής συμμετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Άμεσα 8 μέλη της ΛΕΦΕΔ Αττικής μετέβησαν στο σημείο ενώ υπήρξε άλλη μια ομάδα σε επιφυλακή που θα μετέβαινε μετά τις 22:00 είτε να ενισχύσει το έργο στην Ανάβυσσο είτε να διατεθεί σε τυχόν άλλο μέτωπο.

Από την πρώτη στιγμή και σε συνεννόηση με το Πυροσβεστικό Σώμα τα μέλη της ΛΕΦΕΔ Αττικής έδρασαν στην κατάσβεση λειτουργώντας επικουρικά στις προσπάθειες των πυροσβεστών για τη διάσωση ανθρωπίνων ζωών, του φυσικού πλούτου και περιουσιών δίνοντας μάχη με το χρόνο και τις ριπές των ανέμων που σε κάποια στιγμή έφτασαν τα 148χλμ την ώρα σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις των φορέων.


Για άλλη μια φορά τα μέλη μας ήταν στην πρώτη γραμμή όπως έχουν πράξει από το 2009, έτος ίδρυσης της ΛΕΦΕΔ Αττικής, που έχουν συμμετάσχει σε όλες τις μεγάλες πυρκαγιές της Αττικής με αυταπάρνηση και αλτρουισμό με κύρια την αποφράδα πυρκαγιά στο Μάτι το 2018.

Η συμμετοχή μας σε όλες αυτές τις αποστολές είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ενώ τα έξοδα μετακίνησης και αγοράς υλικών επιβαρύνουν τα μέλη της ΛΕΦΕΔ ενώ υπάρχουν και κάποιες δωρεές. Ως στιγμής έχουν τραυματιστεί 2 μέλη μας όλα αυτά τα χρόνια σε συμμετοχές σε κατασβέσεις πυρκαγιών.